Dušeci Ns foam

Prodaja dušeka-Dušeci za vaše lepše snove

Prednosti memory jastuka

Memorijski jastuci, poznati i kao „memory jastuci“, su  sve popularniji u poslednjih nekoliko godina zbog svojih benefita i prednosti u odnosu na tradicionalne jastuke. Ovi jastuci su napravljeni od specijalne vrste pene koja se prilagođava obliku glave i vrata, što pruža veću udobnost i bolju podršku tokom sna. U nastavku su navedene neke od glavnih prednosti memorijskih jastuka.

1. Prilagodljiva udobnost

Jedan od glavnih benefita memorijskih jastuka je to što se prilagođavaju obliku glave i vrata osobe koja spava na njima. Ova sposobnost omogućuje da se pritisak ravnopravno rasporedi po celoj površini jastuka i smanjuje pritisak na tačkama gde se glava i vrat najčešće oslanjaju na jastuk. Rezultat je udobniji i podržavajući položaj za spavanje, što može dovesti do boljeg i kvalitetnijeg sna.

2. Smanjuje bol u leđima i vratu

Memorijski jastuci su odlični za ljude koji pate od bolova u vratu, leđima ili ramenima. Zahvaljujući svojoj prilagodljivosti, oni omogućuju da se prirodno prilagode položaju tela osobe koja spava na njima, pomažući da se smanji nepotrebni pritisak na kritičnim tačkama koje uzrokuju bol.

3.Antialergijska svojstva

Kao što smo spomenuli, memorijski jastuci su izrađeni od specijalne pene koja se prilagođava telu korisnika. Ali oni takođe poseduju i svojstva koja im pomažu da sprečavaju akumulaciju prašine, prljavštine, grinja i drugih alergena. To ih čini idealnim izborom za one koji pate od alergija ili su osetljivi na razne iritante.

4. Trajnost

Memorijski jastuci su obično dugotrajniji u odnosu na uobičajene jastuke. Ovo se dešava zbog korišćenja kvalitetnih materijala, koji ne gube svoju funkciju i oblik čak i nakon mnogih godina korišćenja. To znači da su njihovi korisnici u mogućnosti da uživaju u prednostima memorijskih jastuka tokom dugog vremenskog perioda.
Uzimajući u obzir sve navedene prednostiy jastuka, može se reći da su memorijski jastuci odličan izbor koji će vam pružati optimalnu podršku tokom noći, a istovremeno je izuzetno udoban.
MEMORY JASTUCI-NS FOAM-
MEMORY JASTUCI-NS FOAM-
Memory jastuci su postali popularni zbog svoje sposobnosti da se prilagode obliku tela i obezbede podršku za kvalitetan san. Ovaj tip jastuka koristi Inovativni memorijski materijal, čiji se oblik prilagođava pritisku tela, i može da se vrati u svoj prvobitan oblik nakon upotrebe. U nastavku su navedene neke od najznačajnijih prednosti memory jastuka i dobrobiti korišćenja memory jastuka.

1. Obezbeđuju udobnost i podršku za kičmu

Memory jastuci su dizajnirani tako da se oblikuju prema obliku tela, što znači da daju podršku glavi, vratu, i ramenima dok ležite. Takođe, oni pomažu u održavanju ispravnog držanja kičme, čime sprečavaju bolove u leđima i vratu.
2. Smanjuju broj buđi i grinja u jastuku
Memory jastuci su često napravljeni od materijala koji sprečavaju rast bakterija, buđi i grinja, što ih čini higijenskijim. Ovo je od velike važnosti za one koji su alergični na buđ, grinje ili prašinu.

3. Maksimiziraju kvalitet sna

Memory jastuci obezbeđuju udobnost i podršku koja vam omogućava da bolje spavate tokom noći. Zahvaljujući memorijskom materijalu koji dopušta da se jastuk prilagodi vašem telu, možete da dobijete najbolju moguću udobnost koja će vam omogućiti dublji i zdraviji san.

4. Dugotrajni su i laki za održavanje

Memory jastuci su obično napravljeni od visoko kvalitetnih materijala koji su izdržljivi i dugotrajni. Osim toga, mnogi od ovih jastuka možete prati u veš mašini i tako održavati higijenu na visokom nivou.Ukratko, memory jastuci su izvrsna investicija za svakoga ko želi da poboljša kvalitet svog sna, osigura udobnost i podršku tokom noći, i smanji broj buđi i grinja u jastuku. Uz dugotrajnost, ove jastuke karakteriše i jednostavno održavanje, čineći ih idealnim izborom za mnoge ljude.
Memory jastuci se u današnje vreme  dosta koriste i veoma su popularni jastuci    zbog svoje sposobnosti prilagođavanja obliku tela i obezbeđivanja potrebne podrške za udoban san. U ovom tekstu, pričaćemo detaljnije o istoriji memory jastuka i odakle dolaze.

Prednosti memory jastuka

Ovi jastuci su prvobitno razvijeni za  astronaute u   1960-ima. Naučnici  su bili zabrinuti za udobnost svojih kosmonauta na dugim letovima i zato su odlučili da koriste memorijsku penu kao materijal za jastuke. Ova pena je bila idealna jer se mogla prilagoditi obliku tela, a zatim brzo vratiti u prvobitan oblik nakon što se pritisak ukloni. Time je obezbeđena dobra podrška i maksimalna udobnost za astronaute. Nakon mnogo godina istraživanja, memorijska pena se počela koristiti za izradu medicinskih jastuka koje su koristili pacijenti inklinovani i nepokretni pacijenti.
STANDARD 100 OEKO-TEX
STANDARD 100 OEKO-TEX
Ovi pacijenti su često imali problema sa krvnim sudovima, oticanjem i upalom zglobova zbog dugotrajnog sedenja ili ležanja. Memorijska pena je obezbeđivala podršku i dodatnu udobnost koja je bila potrebna ovim pacijentima.
 
Zbog svojih prednosti, memorijska pena se ubrzo pojavila i na tržištu spavaćih jastuka za kućnu upotrebu. Danas se ova vrsta jastuka proizvodi u brojnim stilovima i oblicima, a možete ih pronaći u različitim prodavnicama koje prodaju posteljinu ili jastuke.
Ukratko, memorijski jastuci su proizvod koji se razvio iz potrebe za većoj udobnosti pri spavanju i  za podršku pacijenatima koji su imali specifične zdravstvene probleme. Danas su ovi jastuci postali popularni  širom sveta zbog sposobnosti memorijske pene da se prilagodi obliku tela, obezbeđujući maximalnu udobnost.  Naša firma Nsfoam proizvodi  četiri vrste memory jastuka ( Memory jastuk Contour veliki, Memory jastuk Contour maIi , Memory jastuk- Memory classic, Memory jastuk- Memory premium) koje možete pogledati na ovom istom sajtu.  Svi proizvodi Ns foam imaju STANDARD 100 OEKO-TEX. Naša kompanija je naširoko poznata po vrhunskom kvalitetu svojih proizvoda kao i korišćenju ekološki prihvatljivih materijala.
 

Način plaćanja

100% sigurno plaćanje

Jeftin transport

brza dostava

Povrat novca

reklamacije

24/7 h podrška

uvek smo tu za vas